top of page

Vrijwilligersevent 2019 - Brandweer Survival

De vrijwilligers vormen het hart van de Stichting Belklus. Daarom reserveert de Belklus minimaal één hele dag per jaar om het team van vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dit jaar vrij letterlijk, want het thema van het grote feest was 'Brandweer Survival'.


Uitdaging en Teamwork


Op 23 mei, 2019 was het zover. Het gehele team van de Belklus verzamelde op het terrein van Poldersport om de dag met een verzorgde boerenlunch te beginnen. Na een gevulde maag kon het echte werk beginnen.


De Belklus werd opgesplitst in kleinere teams en moesten de strijd met elkaar aangaan. Van brandslangen uitrollen tot het construeren van watertransportsystemen, poederbranden blussen, keukenbranden blussen en grote hoeveelheden water transporteren. Het vergde zeker wat verstand, skills, uithoudingsvermogen, maar bovenal, teamwork. Een zeer geslaagde middag.Brandveiligheid belangrijk onderdeel Belklus

Het thema van dit jaars editie van de vrijwilligersevent is de Belklus echter niet onbekend. Al jaren voert de Belklus, in samenwerking met de Brandweer, klussen uit op het gebied van brandveiligheid. Dit betreffen klussen zoals het installeren van rookmelders, koolmonoxidemelders en het nagaan van de brandveiligheidschecklist met haar klanten.


De vrijwilligers van de Belklus worden periodiek door de Brandweer bijgeschoold. Deze kennis kwam ook naar voren gedurende de activiteiten van de vrijwilligersdag.


Met dankbaarheid afgesloten

Het vrijwilligersevent werd afgesloten met een heerlijk diner. Hierbij werd ook de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar viel de gelukkige op twee winnaars, die beide om hun eigen manier, een enorme bijdrage hadden geleverd het afgelopen jaar.


Na het in ontvangst nemen van hun prijzen, sloot de voorzitter van de bestuur de avond op gepaste wijze af met een toast en dankwoord aan het gehele team van vrijwilligers, coördinatrice en bestuur.


Op naar de volgende editie!


Ook graag vrijwlliger worden?

Bezoek onze website www.belklus.nl/vacatures en neem contact op.


Ook interesse in Brandweer Survival?

Bezoek de website www.brandweersurvival.nl.Comments


bottom of page