top of page

25-jarige Belklus verzorgt benefiet-avond in de ‘Anna’

Stichting Belklus, al een kwart eeuw redding-in-nood voor inmiddels tienduizenden ouderen in de regio Amstelveen en omstreken, gaat op de benefiet-toer. Op 26 juni hoopt het bestuur op een royale toeloop van gasten om niet alleen het jubileum feestelijk te vieren, maar ook om middelen te verzamelen voor de aankoop van 1 of 2 auto’s. Die zijn broodnodig voor het werk van de vrijwilligers.Voorzitter dr. Bob Out aan het woord“Wij zijn compleet afhankelijk voor ons werk van die mensen die hun kennis en kunde kostenloos beschikbaar willen stellen voor de behoeftige 67-plussers in ons Amstelveen, maar ook in de naburige gemeenten en stadsdelen, Uithoorn, Aalsmeer, Ouderkerk, Duivendrecht, Amsterdam-Zuid,” zegt Belklus-voorzitter dr. Bob Out. Hij kent als geen ander de problemen van de vergrijsde bewoners.
“Het is fantastisch dat de bovengenoemde gemeentes en de wooncorporaties Eigen Haard en woonzorg Nederland in onze omgeving, bereid zijn ons te steunen. Hoewel we met ons team van vrijwilligers – waar we er dolgraag meer van zouden willen hebben – veel kunnen, lopen we toch tegen onze grenzen aan.


Mondjesmaat halen wij naast de bestaand financiële steun, kleine bedragen op, ondermeer afkomstig uit donaties van dezelfde ouderen die wij zo graag helpen. Maar er is gewoon meer nodig. Dat is de reden om nu een benefiet te houden. Een aantal tafels in de Anna, de thuishaven van ondermeer de Naeckte Brouwers, is al gereserveerd. Maar we hopen hartstochtelijk op méér!”


Ondersteuning Gemeente Amstelveen

Bij de benefiet zal wethouder Marijn Ballegooien het podium van de voormalige Annakerk betreden. Daarna komt Rogier van der Laan namens de gemeente Amstelveen kort uitleg geven over het samenwerkingsproject Duurzaamheid met de Stichting Belkus ten behoeve van ouderen in Amstelveen.


Nieuw Adres in Amstelveen

De Stichting Belklus is sinds kort gevestigd aan de Vijverlaan in Amstelveen. Coördinatrice Sevi Out-Firnous ontvangt elke werkdag van 10 tot 12 uur de telefoontjes van mensen die behoefte hebben aan hulp.


“Soms schrijnend, hoe die veteranen in hun eenzaamheid bepaalde taken echt niet aankunnen. Het is heerlijk om ze te kunnen helpen. Juichende reacties van hen zijn dan ook niet van de baan als ze een van onze vrijwilligers hebben ontvangen. Dat maakt mijn job extra fijn”.


Ook graag geholpen worden?

Als 67-plusser kunt u aanspraak maken op hulp. Mogelijk gratis, of tegen een kleine vergoeding. Bel: (020) 6471098 of 06-54340370 of bezoek de website www.belklus.nl.


Comments


bottom of page