top of page

De Belklus

Een introductie van ons aan u

Aantal jaren dat de Belklus bestaat

jaar geleden was de Belklus opgericht

29

Aantal klussen sinds oprichting

aantal uitgevoerde klussen sinds oprichting

40.000+

Aantal klussen in 2017

aantal uitgevoerde klussen in 2017 door een team van 16 vrijwilligers!

2.581

Gemiddelde leeftijd vrijwiligersteam

jaar oud

58

Gemiddelde leeftijd bestuur

jaar oud

44

Gemiddelde leeftijd van onze klanten

jaar jong

83

Duur langst zittende vrijwilliger

jaar lang

24

Vaakst voorkomende klacht

 

 

De Belklus is slecht bereikbaar!

 

Vanwege drukte kan de Belklus slecht bereikbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak. Wij zijn druk bezig met het verbeteren van ons systemen!

Meest voorkomende klus aanvraag

verwisselen / ophangen

Lamp

Het Team

De Stichting BelKlus bestaat uit een bestuur van 4 leden. Verder bestaat de organisatie uit een team van 23 handige vrijwilligers die aangestuurd worden door 1 professionele coördinatrice.

> > Bekijk hier het team

Wil jij ook deelnemen aan ons team? Kijk naar het actuele aanbod van vacatures en neem vandaag nog contact op.

belklus.jpg
Oude belklus logo.png
logo.gif

Oprichting

De Stichting BelKlus Amstelveen is opgericht in 1994 op initiatief van de Lionsclub Amstelveen ‘De Amstel’ en de ouderenbonden, in samenwerking met de gemeente Amstelveen. 

Vanaf de aanvang werden de werkzaamheden verricht door vrijwilligers onder aansturing van een coördinator, die de werkzaamheden van de vrijwilligers coördineert.

Gebiedsuitbreiding

In de beginjaren was het werkgebied beperkt tot de wijk Keizer Karelpark in Amstelveen. Daarna breidde de Belkus haar activiteiten uit tot heel Amstelveen waarna Ouder-Amstel en Uithoorn aan het werkgebied werden toegevoegd.

Sinds 2014, biedt de Belklus, ook in Amsterdam; in eerste instantie alleen in Buitenveldert en daarna ook in Amsterdam Zuid, haar diensten aan.

Untitled.png

Maatschappelijke functie

sociaal-loket-_-KsJaN-bordjesociaalloket
BrandweerAmsterdam-Amstelland.png
fabulous-fantastic-front-door-viewers-do
ggd-logo-2.png

Gaandeweg is gebleken dat de functie van de BelKlus al lang niet meer alleen een technische is, maar ook een sociale component heeft ingenomen. In sommige gevallen heeft de BelKlus zelfs een signaleringsfunctie naar andere hulpverlenende instanties.

 

De Belklus blijft echter actief kijken hoe haar maatschappelijke functie en relevantie steeds verder vorm kan geven. Zo heeft de Belklus in samenwerking met de Brandweer een grootschalig actie ondernomen om seniorenwoningen van rookmelders, koolmonoxide-melders en branveiligheidtips te voorzien. 

Een ander project is de samenwerking met een aantal gemeentes om woningen beter te beschermen tegen inbraak. Denk bijvoorbeeld aan de montage van raamboompjes, deurkierstandhouders en digitale deurspionnen.​

Sinds 2018 is de Belklus bezig, in samenwerking met de GGD, om valpreventie onder haar klanten te belichten. Hierbij zullen de klanten gewezen worden op kleine verbeteringspunten in de woning en zwaardere gevallen doorverwezen worden.

De Belklus wordt mede mogelijk gemaakt door

og-logo-large.png
4x4-300dpi_2__400x400.jpg
logo.jpg
stcrt-2018-28183-1.png
oglogowoonzorg.jpg
Logo_Amsterdam-Zuid.png
bottom of page